Borvilágjáró

Borvilágjáró

Karantén bornaplóm: egy cava Valenciából

2020. április 22. - Gyöngyi T

A cava hazája a Penedés borvidék, de Spanyolország más területein is készítenek ezekből a tradicionális pezsgőkből. Miért tradicionális? Mert az alapbor második erjedése a hozzáadott cukor és élesztő (tirage likőr) hatására abban a palackban megy végben, amelyben az ital később a fogyasztó asztalára kerül. A folyamat végeredményeként alakulnak ki a palackban a buborékok. A Bodega Pago De Tharsys pincészet 12 hektáron gazdálkodik Requena városban, Valencia tartományban, ültetvényeik 650 méterrel a tengerszint felett, mészköves-homokos talajon találhatók. Ez a brut nature cava macabeo szőlőből készült, 9 hónapig volt seprőn, illata visszafogottan gyümölcsös (zöldalma, citrusok), enyhén kekszes, ízében könnyed, friss, magasabb savtartalmú pezsgő, gyümölcsös és vegetális jegyekkel, erőteljes habzással. Jó-ár érték arányú, könnyen fogyasztható, korrekt tétel, halakhoz vagy keleti fűszerezésű ételekhez jól passzol. Beszerezhető Budapesten a Vino Castillo Borház-Wine shop-Enoteca-ban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://borvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr6515631954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása