Tavaly pattant ki Kézdy Dániel fejéből a "kadarka, a szabadság bora" kezdeményezés, melynek lényege, hogy március 15-én nyissunk egy palackkal ebből a különleges borból. A kadarka a 16. század óta meghatározó fajta a Kárpát-medencében, egy korábbi Pécsi Borozós interjúnkban Dani így jellemzi: "megjelenik benne az egész magyar lélek: kicsit fineszes, kicsit játékos, kicsit fűszeres, nehéz fajta, meg kell dolgozni érte, épp ezért kiugróan különleges bor lehet belőle." Az elmúlt hetek kedvenc kadarkája nálam az egri Thummerer Pince Kadarka Grand Superior 2015 volt. A szőlőszemek a szüretkor szép, töppedt állapotban voltak, ami meleg karaktert és mélységet kölcsönzött a bornak, ami a piros gyümölcsök és édes hordófűszerek mellett egy pici zsályával van megbolondítva.