Borvilágjáró

Borvilágjáró

Ismét tarolt Badacsony New Yorkban!

2024. március 28. - Gyöngyi T

A Badacsonyi borvidék legnagyobb szabású eseménye immáron tizenharmadik alkalommal költözött Budapestre egy napra és az előző évekhez hasonlóan ismételten hatalmas sikert aratott. A március 23-án a patinás New York-palota Róma termében megrendezett Badacsony New Yorkban seregszemle évről-évre a Badacsony és az itt készült borok rajongóinak széles táborát mozgatja meg.

img_20210905_110031.jpg

Az idén rekordszámú kiállítóval megrendezett színvonalas esemény népszerűsége már a kezdetektől töretlen. Ékes bizonyítéka ennek, hogy már a kora délutáni órákban a sajtó és a szakma képviselőivel, majd ezt követően a nagyközönséggel telt meg a Róma terem. A komoly múltra visszatekintő nagyszabású Badacsony New Yorkban rendezvényre a borászok pincészetük legjellemzőbb, legszebb borait hozták el, így a badacsonyi borok szerelmesei 38 pincészet több mint 200 kiváló borát kóstolhatták meg. A pezsgéssel teli helyszínen a látogatók közben megismerkedhettek a borász szakma kiemelkedő képviselőivel is. Az összetartozás szimbólumaként létrejött rendezvényen - ahol az elhelyezett kivetítőn a vendégek a borvidéki fotókból készült rövid filmeken keresztül ízelítőt kaphattak Badacsony hangulatából és az itt gazdálkodó kiváló borászatokból - a látogatók a borokon kívül számos helyi termelőt, turisztikai szolgáltatót, kézműveseket is megismerhettek, akik kínálatukkal kiegészítették és színesítették a seregszemlét.

Rekordszámú kiállító és bővített helyszín

A Badacsony New Yorkban esemény – amelyet a bemutatkozó borászatok és egyéb kiállítók maguk szerveznek meg az őket tömörítő és koordináló Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület segítségével – egyik célja a borvidéki összefogáson kívül, hogy kedvet csináljon Badacsony és környéke, illetve az idén 20 éve városi rangját ünneplő Badacsonytomaj meglátogatásához. Hiszen bort kóstolni ott a legjobb, ahol ez születik, másrészt a Badacsonyi borvidék a kiváló borok mellett egész évben számos felejthetetlen élményt és felfedeznivalót kínál.

sabar_borhaz.jpg

„A Badacsony New Yorkban esemény népszerűségét jól mutatja, hogy idén az előző évhez hasonlóan nemcsak rekordszámú látogató, hanem rekordszámú kiállító is részt vett, amelynek köszönhetően bővítettük a helyszínt, így szellősebbé vált a terem és kényelmesebben lehetett a pincészetekhez is hozzáférni. A badacsonyi közösség a Badacsony New Yorkban esemény létrehozásával már kezdettől fogva maradandót tudott alkotni. Jó látni, hogy ennyi év után egyre nagyobb sikernek örvend a rendezvény, közben a pincészeteknél már megjelent egy új generáció, amely bekapcsolódva a szülők és nagyszülők által megkezdett munkákba, megújult erővel viszik ezt tovább. Mint kiállító és szervező elmondhatom, hogy az idei seregszemle sikerült a legjobban, hiszen sok programot tudtunk biztosítani a vendégeknek és a terem bővítése miatt hangulatosabb is lett. Bízom benne, hogy hozzám hasonlóan a látogatók is úgy ítélték meg, hogy az esemény méltó módon képviselte a Badacsonyi borvidéket. Kifejezetten jó volt tapasztalni, hogy élénk érdeklődés volt a szakma részéről is. – mondta Szászi Endre a szervezőbizottság részéről.

szaszi_birtok_1.jpg

Izgalmas mesterkurzus színesítette idén is a Badacsony New Yorkban eseményt

A megfelelő minőség biztosítása érdekében az elmúlt évekhez hasonlóan a seregszemlén résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstolás során előminősítette, így a New York Palota Róma termében minden vendég kizárólag a borvidék legkiválóbb boraival találkozhatott.   A sétáló kóstolón túl, folytatva az eddigi hagyományokat a Vivaldi teremben idén is egy teltházas, egyedülálló mesterkurzus színesítette a Badacsony New Yorkban eseményt: az informatív és finom humorral megfűszerezett Pásztoróra / Badacsonyi borok titkos találkára hívják illő s méltó párjukat című mesterkurzuson Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens (BGE), tanár, szakújságíró, borszakértő, a „Szellem a palackból” című műsor sorozat szerkesztő-műsorvezetője, a Magyar Bor Akadémia tagja, valamint Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem executive séfje, a Bocuse d’Or Akadémia tagja az ínyenc ételek és a badacsonyi borok közötti harmónia világába avatta be a résztvevőket.

mesterkurzus.jpg

„A Badacsony New Yorkban a borvidék életében a legkiemeltebb rendezvény és ez tetten érhető volt a kiállítók számából is. A seregszemle mindannyiunk számára nagy presztízzsel bír, amelynek keretében szeretnénk megmutatni, hogy Badacsony egy előremutató és fejlődő borvidék, mely mind a borok, mind pedig a borászok elhivatottságában komoly potenciállal bír. Külön örültem annak, hogy más borvidék borászai is jelen voltak, valamint annak, hogy visszatérő vendégekkel találkoztam. Az, hogy van egy elkötelezett, lojális vendégkör, aki nemcsak a tájban, hanem a borban is látja a többletet, nagyon pozitív számomra. Nem sok borvidék mondhatja el magáról, hogy hosszú évek óta képes ekkora érdeklődés közepette megmutatni saját magát.” – mondta Istvándy Gergely, a Badacsony New Yorkban esemény kiállító borásza.

istvandy_gergely.jpg

Badacsony, Magyarország egyik legnépszerűbb és legkedveltebb borvidéke

A vendégekhez hasonlóan a Badacsonyi borvidék szereplői is minden évben várják a Badacsony New Yorkban eseményt, mely kiváló alkalmat biztosít a borrajongóknak, a szakmának és a borászatok üzleti partnereinek, hogy elsőkézből megismerjék a pincészetek újdonságait. Az egyik legdinamikusabban fejlődő magyar borvidék, a kétezeréves szőlő-és borkészítési hagyományokkal rendelkező Badacsony nem véletlenül lett az elmúlt években a hazai borfogyasztók körében az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb borvidék. Ezt komoly és céltudatos munka előzte meg, hiszen a Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület a borvidék önkormányzataival és az egyesület tagjaival közösen fejleszti a helyi turizmust, melynek köszönhetően ma már négyévszakos desztinációról beszélhetünk, ahol egész évben nyitvatartó és minőségi szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások, az évszaknak megfelelő színes programok, felújított strandok és izgalmas látogatóhelyek várják a vendégeket. A turisztikai látványosságok, minőségi szállások és vendéglátóhelyek mellett az olyan rendezvények, mint például a május 14-én hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Kéknyelű Piknik, vagy az évtizedes múlttal rendelkező rendezvénysorozatok, mint a Bortriatlon, mind-mind hozzájárultak és hozzájárulnak a borvidék sikeréhez. 

Készült a sajtóközlemény alapján. 

A bejegyzés trackback címe:

https://borvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr3618365853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása